DISTRIBUIȚI
Rador

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a afirmat marţi că Rusia nu are nevoie să utilizeze arme nucleare în Ucraina, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Şoigu a făcut declaraţia într-o conferinţă pe teme de securitate organizată la Moscova.


Citeşte şi: Finlanda cere INTERZICEREA turiştilor ruşi în UE, Germania se opune – Black News

În intervenţia sa, oficialul rus a spus că SUA şi Regatul Unit planifică operaţiuni militare ucrainene, iar NATO şi-a sporit ”de câteva ori” trupele desfăşurate în Europa Centrală şi de Est.

Referitor la noul tratat START, Serghei Şoigu a menţionat că discuţiile pentru prelungirea acestui pact sunt o ”stradă cu dublu sens” şi că situaţia legată de controlul armelor nucleare în SUA şi Rusia ”nu este uşoară”.

În opinia sa, AUKUS, blocul format din Australia, Regatul Unit şi SUA, are potenţialul de a se transforma într-o ”alianţă politico-militară”.

Citeşte şi: Antonio Guterres l-a băgat în şedinţă pe ministrul rus al Apărării: Cei doi au vorbit despre Zaporijjea şi masacrul de la Olenivka – Black News

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Pentru a se putea apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident.