DISTRIBUIȚI

Distrugătorul USS McCampbell (DDG 85) nu s-a apropiat mai mult de 100 de kilometri de apele teritoriale ale Federaţiei Ruse, fiind supravegheat de nava antisubmarin ‘Amiral Tribuţ’ din cadrul Flotei ruse din Pacific şi de către aviaţia maritimă rusă, a precizat joi purtătorul de cuvânt al armatei ruse Igor Konaşenkov, citat de agenţia de presă oficială rusă TASS, după ce mass-media internaţionale au relatat că distrugătorul american a trecut miercuri prin imediata apropiere a bazei navale ruse din Pacific.

Militarii ruşi monitorizează în prezent traseul navei de război a SUA, care se află la o distanţă de 400 de km de coasta Federaţiei Ruse în partea centrală a Mării Japoniei, transmite şi agerpres.


Citeşte şi: Două avioane ale armatei americane s-au ciocnit pe coasta Japoniei

Purtătorul de cuvânt al armatei ruse consideră că traversarea de către distrugătorul american a zonei din apropierea apelor teritoriale ale Coreei de Nord în partea centrală a Mării Japoniei a fost una de rutină şi nu una ‘demonstrativă’ la adresa Rusiei, aşa cum au încercat să o prezinte unele media.

‘Dacă echipajul distrugătorului american a şi demonstrat ceva, atunci (aceasta a fost) doar încercarea sa nereuşită de a se îndepărta cu viteză maximă de forţele Flotei ruse din Pacific’ care au urmărit nava SUA, a spus Konaşenkov.

Citeşte şi: Un cutremur puternic a lovit paradisul indonezian

Anterior, unele mass-media au informat că distrugătorul american McCampbell, echipat cu rachete de tipul Tomahawk, a trecut miercuri prin imediata apropiere a golfului Petru cel Mare din Primorie (Orientul Îndepărtat) unde se află baza Flotei ruse din Pacific.

‘McCampbell a trecut prin împrejurimile golfului Petru cel Mare pentru a contesta pretenţiile maritime excesive ale Rusiei şi de a susţine drepturile, libertăţile şi utilizarea legală a mării, care se află la dispoziţia Statelor Unite şi a altor ţări’, a declarat Rachel McMarr, purtătoarea de cuvânt a Flotei americane din Pacific, citată de agenţia de presă RIA Novosti.