DISTRIBUIȚI
Daily Mail

Armata rusă a anunţat marţi că incendiul de la un depozit de muniţie din Siberia este complet stăpânit şi focarele au fost lichidate, relatează AFP, potrivit agerpres. Douăsprezece persoane au fost rănite, una este dată dispărută şi mii de oameni au fost evacuaţi din cauza focului. 

Incendiul a izbucnit luni la depozitul de obuze al unei unităţi militare din apropiere de oraşul Acinsk, din regiunea Krasnoiarsk, la circa 4000 km est de Moscova. Imaginile şi înregistrările video publicate de martori pe reţelele sociale au arătat un nor uriaş de fum şi au redat mai multe explozii.


Citeşte şi: Coreea de Nord a tras alte rachete neidentificate

Răniţii nu sunt în stare gravă, a menţionat guvernatorul regiunii, Aleksandr Us.

Autorităţile locale au precizat că au fost evacuaţi 9500 de locuitori de pe o rază de 15 km de la locul catastrofei şi a fost declarată stare de urgenţă.

Armata rusă a intervenit cu zece avioane cu apă şi cinci elicoptere şi a trimis peste 70 de specialişti în deminare de la Moscova.

Ministrul adjunct al apărării, Dmitri Bulgakov, a afirmat într-o conferinţă de presă că explozia a avut cel mai probabil drept cauză o eroare umană.

Citeşte şi: Washingtonul acuză oficial China de manipularea yuanul-ului

Exploziile din depozite de muniţii sunt frecvente în fosta URSS, survenind de multe ori din cauza neglijenţei şi a lipsei de întreţinere a uriaşelor stocuri de arme datând din războiul rece.

Potrivit site-ului de informaţii locale tayga.ru, depozitul afectat de exploziile de luni nu respecta normele antiincendiu, din cauza lipsei de finanţare.