DISTRIBUIȚI
JTA/Courtesy Miriam Baumel/via Times of Israel

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a informat joi pe premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, că forţele ruse din Siria au găsit rămăşiţele unui soldat israelian de origine americană, dat dispărut din 1982, care va putea fi înhumat definitiv, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Zachary Baumel (foto), în vârstă de 21 de ani, şi alţi doi soldaţi au fost daţi dispăruţi în bătălia de la Sultan Yacoub, în timpul invaziei israeliene în Liban. El imigrase în Israel de la New York, împreună cu părinţii, în 1970.


Citește și: Deputații britanici sunt de acord cu amânarea Brexit-ului

Localizarea rămăşiţelor militarului a fost o sarcină dificilă, i-a spus Putin lui Netanyahu, aflat în vizită la Moscova. „Soldaţii noştri, alături de partenerii sirieni, au stabilit locul său de veci. Ne bucurăm mult că îi vor putea prezenta onorurile militare cuvenite acasă”, a declarat preşedintele, citat de agenţiile de presă ruse.

Netanyahu a dezvăluit că i-a cerut liderului de la Kremlin ajutorul pentru găsirea lui Baumel în urmă cu doi ani. Premierul şi-a exprimat recunoştinţa faţă de liderul de la Kremlin şi a anunţat că soldatul israelian va fi reînhumat joi în Israel.

Citește și: Pompeo îi avertizează pe turci să nu intre ‘unilateral’ în Siria

„Vă sunt recunoscător, domnule preşedinte, pentru prietenia personală şi pentru poziţia dumneavoastră. Avem valori comune”, i s-a adresat Netanyahu gazdei sale, conform unui citat preluat de Reuters de la TASS.