DISTRIBUIȚI
T Mughal/EPA

Armata pakistaneză a anunțat marți, prin intermediul unui comunicat, că a primit vestea condamnării la moarte a fostului președinte al țării, Pervez Musharraf, „cu durere și suferință”, informează site-ul agenției de presă Reuters, potrivit mediafax.

„Decizia instanței pe numele generalului Pervez Musharraf a fost primită cu foarte multă durere și suferință în rândul forțelor armate”, se arată în comunicat.


Citește și : Judecat pentru fraude financiare, unchiul lui Bashar al-Assad a fost internat într-un spital american din Franța

Fostul președinte pakistanez Pervez Musharraf a fost condamnat marți la moarte în absenţă de către un tribunal din Islamabad, fiind acuzat de înaltă trădare și încălcarea Constituției.

Pervez Musharraf nu a fost prezent la pronunţara verdictului. În prezent el locuiește în Dubai, unde urmează un tratament medical.

Citește și : Șapte migranți au murit pe coasta Andaluziei

Musharraf, care a preluat puterea printr-o lovitură de stat în 1999, a condus mai târziu ţara din funcția de președinte.

El și-a dat demisia în 2008, după ce partidul politic care l-a sprijinit a pierdut alegerile generale. De atunci și-a petrecut o mare parte a timpului în străinătate.