DISTRIBUIȚI

„Lupte violente” au avut loc marţi în nordul Siriei între forţele regimului de la Damasc şi cele ale Turciei, pentru prima dată de la declanşarea unei ofensive turce în zona de frontieră la 9 octombrie, conform unei organizaţii neguvernamentale, citată de France Presse, potrivit agerpres.

Tiruri de artilerie ale forţelor Ankarei au vizat trupele regimului sirian şi „lupte cu mitraliera” au avut loc dimineaţă la marginea satului Al-Assadiya din apropierea graniţei dintre Siria şi Turcia, potrivit Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care a anunţat şase răniţi în rândul forţelor regimului.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Filipine (VIDEO)! Cel puţin doi oameni au murit

Acestea sunt „primele lupte” între cele două tabere de la lansarea ofensivei Ankarei pentru a alunga forţele kurde din zonă, potrivit OSDO.

Ofensiva a forţat forţele kurde să înceapă o apropiere cu regimul lui Bashar al-Assad, el însuşi susţinut pe teren de Rusia.

De ultimele evoluţii a beneficiat foarte mult Al-Assad, care a putut să desfăşoare trupe în zone din nordul ţării care ani de zile scăpaseră controlului său, notează AFP. Forţele regimului sirian sunt acum la un pas de soldaţii turci.

În ultimele săptămâni, confruntări sporadice au avut deja loc între forţele regimului şi aliaţii sirieni care participă la ofensiva Ankarei.

Citeşte şi: Trump face celebru un câine care l-a hăituit pe al-Baghdadi

Aceste forţe auxiliare antrenate şi finanţate de Turcia sunt foşti rebeli care s-au concentrat anterior în lupta împotriva lui Al-Assad.

Oficial, ofensiva Ankarei a fost oprită în urma unui acord încheiat de Rusia şi Turcia la 22 octombrie, deşi lupte sporadice au fost semnalate de atunci în jurul oraşului de frontieră Ras al-Ayn.