DISTRIBUIȚI
YouTube

Armata israeliană a anunţat joi că îşi testează flota de avioane de luptă F-35 după ce a aflat despre concluziile anchetatorilor americani că un model diferit de avion prezintă o deficienţă la sistemul de alimentare cu combustibil, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Armata israeliană nu a afirmat totuşi, într-o postare făcută pe Twitter, că flota israeliană de F-35 este consemnată la sol, precizând că aceasta se află în „standby operaţional”.


Citește și : Uganda: Cel puţin 17 morți în urma unei alunecări de teren provocate de ploile torenţiale

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat joi că toată flota SUA naţională şi internaţională de avioane de luptă F-35, fabricate de Lockheed Martin Co, a fost consemnată la sol pentru ca tuburile de carburant să fie examinate.

Armata israeliană susţine că şeful forţelor sale aeriene „a decis să se dea dovadă de prudenţă extremă” şi să se testeze toate aparatele F-35, „deşi acesta nu a fost modelul utilizat de forţele aeriene israeliene şi nu au fost descoperite deficienţe la avioane”.

Potrivit sursei citate examinarea ar urma să dureze câteva zile, după care avioanele F-35 vor fi utilizate din nou în operaţiuni.

Citește și : Patriarhia Constantinopolului a recunoscut o Biserica Ortodoxă independentă în Ucraina