DISTRIBUIȚI
iran-daily.com

Forţele armate israeliene au anunţat luni că au început să lovească „ţinte teroriste Hamas din întreaga Fâşie Gaza”, la câteva ore după ce o rachetă trasă din teritoriul palestinian a lovit o locuinţă de lângă Tel Aviv, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Martori intervievaţi de această agenţie au auzit explozii în Gaza. Oficialităţi din serviciile de securitate israeliene şi presa Hamas afirmă că unul din obiectivele lovite de israelieni este o bază navală la vest de oraşul Gaza, iar altul – o tabără de antrenament a Hamas din nordul Fâşiei Gaza, unde martorii au afirmat că trei rachete şi-au atins ţinta. Reuters arată că probabil ambele obiective au fost evacuate, deoarece loviturile israeliene au fost anunţate cu câteva ore înainte.


Citește și : Premierul grec Tsipras susţine că avioane de vânătoare turce i-au interceptat elicopterul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care şi-a scurtat vizita în SUA după atacul de la Tel Aviv, soldat cu şapte răniţi, a promis o reacţie în forţă, deşi Hamas a negat orice legătură cu lansarea rachetei. Armata israeliană a anunţat că va trimite întăriri în jurul Fâşiei Gaza şi va mobiliza un număr limitat de rezervişti.