DISTRIBUIȚI
Israel News Agency

Armata israeliană a anunţat că a distrus duminică un tunel săpat de Hamas ce pătrundea câteva sute de metri în interiorul Israelului dinspre Fâşia Gaza, informează dpa, conform agerpres .

„Forţele armate israeliene au descoperit şi au distrus un alt tunel al terorii”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Jonathan Conricus. „Acest tunel era foarte avansat”, a subliniat el, precizând că nu s-au înregistrat răniţi.


Incidentul survine într-un moment extrem de tensionat, în condiţiile în care mii de palestinieni au protestat în Cisiordania şi Gaza în urma deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Citește și : Reacția Europei la decizia lui Trump privind Ierusalimul este una ipocrită şi dezvăluie „duble standarde” (Benjamin Netanyahu)

Tunelul începea din zona oraşului Khan Younis din Gaza şi intra câteva sute de metri în adâncul teritoriului israelian, unde era săpat sub un teren agricol.

Potrivit lui Conricus, armata israeliană a dezvoltat un nou sistem pentru descoperirea şi distrugerea tunelurilor, dar a refuzat să ofere detalii cu privire la această tehnologie.

În ultimii ani, mişcarea islamistă Hamas a construit numeroase galerii subterane cu scopul de a se infiltra în teritoriul israelian. Circa 30 de tuneluri fuseseră descoperite şi distruse în cursul ultimului război declanşat de Israel în Fâşia Gaza în 2014.