DISTRIBUIȚI
Reuters

Armata israeliană a anunţat luni că a desfăşurat un raid aerian asupra a „cinci ţinte teroriste într-o tabără de antrenament militar aparţinând Hamas” în nordul Fâşiei Gaza, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Atacul a fost efectuat ca răspuns la acţiunile violente ale Hamas din ultimele ore”, a precizat armata într-un comunicat.


Citește și : Ținta NATO de 2% din PIB pentru bugetul Apărării nu este un „fetiş”, susține Angela Merkel

Cel puţin 41 de palestinieni au fost ucişi luni în Fâşia Gaza de soldaţi israelieni în apropiere de frontiera cu Israelul, unde zeci de mii de persoane protestează împotriva transferului la Ierusalim a Ambasadei SUA din Israel, conform celui mai nou bilanţ al Ministerului Sănătăţii din Gaza,

Aceste 41 de decese ridică la 95 numărul palestinienilor ucişi în Fâşia Gaza de la începutul mişcării masive de protest la 30 martie.

Este cea mai sângeroasă zi din conflictul israeliano-palestinian de la războiul din 2014 din această enclavă aflată sub blocadă.

În Fâşia Gaza au loc începând de luni dimineaţă ciocniri violente, palestinienii protestând împotriva inaugurării ambasadei americane, care a avut loc în cursul după-amiezii în Oraşul Sfânt.

Citește și : Orban vs Soros: Ungaria va înăspri legea privind ONG-urile

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a avertizat că armata se va folosi „de toate mijloacele” pentru a-i împiedica pe palestinieni să se apropie de bariera de la frontieră, de soldaţii sau de civilii israelieni de lângă teritoriul palestinian.