DISTRIBUIȚI
Reuters

Armata israeliană a anunţat duminică punerea în funcţiune a unei infrastructuri subterane pe toată lungimea frontierei cu Libanul pentru a contracara ameninţarea incursiunilor mişcării şiite Hezbollah prin intermediul tunelurilor, informează AFP, potrivit agerpres.

„Astăzi (duminică), 19 ianuarie, armata israeliană a început să desfăşoare o infrastructură tehnologică pentru a detecta şi identifica activităţi de construcţie subterană de-a lungul frontierei libaneze”, a anunţat armata într-un comunicat.


Citește și : Zeci de morți în urma unui atac al rebelilor houthi în Yemen

Acest nou sistem echipat cu „senzori” va permite furnizarea de „informaţii de ordin seismic şi acustic”, indicând potenţiale activităţi subterane, a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus.

Lucrările, care au început în apropierea localităţii Misgav Am, în extremitatea nordică a Israelului, ar urma să se întindă pe câţiva kilometri lungime pe aşa-numita „linie albastră” care separă Libanul de Israel, a adăugat Conricus.

Proiectul este pus în practică la un an după ce armata israeliană a anunţat că a distrus mai multe tuneluri săpate de Hezbollah.

Citește și : Cel puțin șase persoane au murit din cauza ploilor torențiale în sud-estul Braziliei