DISTRIBUIȚI
Reuters

Israelul a anunţat marţi dimineaţă că a interceptat patru rachete lansate din Siria vecină, în timp ce media de stat siriene evocă ‘explozii care s-au auzit’ în apropiere de aeroportul din Damasc, potrivit France Presse şi Reuters, transmite şi agerpres.

‘După sirenele care au dat semnalul de alarmă în localităţile israeliene din Platoul Golan (…) patru rachete trase din Siria spre teritoriul israelian au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană israelian. Niciun tir nu a lovit vreo ţintă în Israel’, a indicat armata într-un mesaj pe WhatsApp.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Filipine! Mai mulţi răniţi şi pagube materiale însemnate

La Damasc, capitala siriană, media de stat au menţionat la rândul lor, că ‘explozii au fost auzite pe aeroport’, fără alte detalii pentru moment.

Circa 450 de rachete, conform armatei israeliene, au fost lansate săptămâna trecută dinspre Fâşia Gaza spre Israel în urma unei operaţiuni militare împotriva unui comandament local al Jihadului Islamic. Însă nicio rachetă nu a fost trasă dinspre Siria atunci.

Totodată, armata israeliană l-a eliminat pe comandantul Baha Abu al-Ata în cursul unui tir punctual asupra apartamentului său din nordul Fâşiei Gaza, în timp ce lovituri aeriene au vizat reşedinţa din Damasc a unui înalt responsabil politic al biroului Jihadului Islamic, Akram al-Ajouri, ucigând două persoane, între care fiul acestuia.

Jihadul Islamic a acuzat Israelul de a fi la originea acestei lovituri la Damasc. Armata israeliană a refuzat orice fel de comentariu pe acest subiect.

Citește și : Conservatorii britanici vor să pună capăt tratamentului preferenţial pentru imigranţii din UE după Brexit

După operaţiunea împotriva lui Baha Abu al-Ata în Gaza şi primele tiruri de rachete ca represalii, armata israeliană a bombardat presupuse poziţii ale Jihadului Islamic în această enclavă palestiniană de două milioane de locuitori, făcând în total 34 de morţi şi circa 100 de răniţi într-o săptămână.

Armistiţiul între Israel şi Jihadul Islamic în Gaza a intervenit joia trecută după 50 de ore de confruntări, dar acest acord rămâne fragil.