DISTRIBUIȚI
RT.com

Armata israeliană a declarat vineri că a doborât o dronă, după ce aceasta intrase în spaţiul aerian al Israelului venind dinspre Liban de-a lungul graniţei dintre cele două ţări, relatează AFP, potrivit agerpres

‘Trupele noastre tocmai au doborât o dronă care a intrat în spaţiul aerian israelian dinspre Liban. Această dronă a fost urmărită (de la distanţă) de către militari pe parcursul întregii perioade a incidentului”, a declarat armata israeliană într-un mesaj pe WhatsApp adresat presei.


Citește și : NATO a inaugurat o nouă Capabilitate de Răspuns la Incidente Cibernetice în R.Moldova

Armata israeliană nu a precizat dacă este vorba de o dronă armată sau de supraveghere şi nici dacă este o dronă amator sau aparţinând, de exemplu, mişcării şiite Hezbollah, inamicul oficial al statului israelian.

Acest incident de la frontiera libano-israeliană intervine la câteva ore după lovituri aeriene, atribuite de Siria Israelului, soldate cu patru morţi în provincia siriană Hama. Contactată de AFP, armata israeliană a refuzat să comenteze aceste informaţii.

De la declanşarea războiului în Siria în 2011, statul israelian a efectuat sute de lovituri aeriene împotriva poziţiilor regimului sirian şi a aliaţilor acestuia, trupe iraniene şi forţe ale Hezbollahului libanez.

Citește și : Jens Stoltenberg salută propunerea lui Biden de prelungire a Tratatului New START

Israelul trimite cu regularitate drone de observare în Liban, ţară cu care statul israelian este tehnic în stare de război, iar militari israelieni au interceptat sau doborât de mai multe ori drone venind din Siria sau dinspre Liban.