DISTRIBUIȚI
idf

Armata israeliană a doborât marţi o dronă care a pătruns în spaţiul aerian al Israelului dinspre Libanul vecin, potrivit unui comunicat militar, notează AFP, potrivit agerpres.

Textul nu a oferit alte detalii despre această dronă.


Citește și : Arabia Saudită a distrus o navă-capcană în Marea Roşie

Dar a adăugat că, mai devreme în cursul zilei, trupele israeliene „au localizat o dronă doborâtă în urmă cu câteva săptămâni după ce pătrunsese, de asemenea, pe teritoriul israelian dinspre Liban”, afirmând că aparţinea „organizaţiei teroriste Hezbollah”.

Hezbollahul libanez este un duşman declarat al statului evreu.

În februarie, Hezbollahul a afirmat că a doborât o dronă israeliană care intrase în spaţiul aerian al Libanului.

Israelul trimite ocazional drone de observare deasupra Libanului, ţară cu care statul evreu se află tehnic în război. Linia de demarcaţie dintre cele două ţări este scena unor incidente sau chiar a ciocnirilor sporadice.

Piesă grea în viaţa politică din Liban, Hezbollahul, care posedă un vast arsenal militar, este singura facţiune libaneză care nu a predat armele la sfârşitul războiului civil (1975-1990).

Citește și : Mii de oameni protestează în capitala Ciadului împotriva Franței și guvernului de tranziție susținut de Paris

Această mişcare este un protejat al Iranului, alt duşman al Israelului.

În 2006, Israelul şi Hezbollahul au purtat un război de 33 de zile, în cursul căruia au murit 1.200 de libanezi, în majoritate civili, şi 160 de israelieni, în mare parte soldaţi.