DISTRIBUIȚI
Reuters

Armata israeliană a deschis focul asupra a patru persoane care aruncau explozibili lângă o barieră de securitate de-a lungul frontierei cu Siria pe platoul Golan, se arată într-un comunicat emis luni şi citat de France Presse, potrivit agerpres.

„Trupele noastre şi aviaţia au tras asupra grupului şi l-au lovit”, potrivit armatei, care a precizat că nu au existat victime israeliene în această acţiune.


Citește și : Ploile au provocat moartea a cel puţin 5 persoane în centrul Coreii de Sud

Tensiunile dintre Israel şi Siria sunt încă foarte puternice.

Luna trecută, elicoptere israeliene au lovit ţinte militare din sudul Siriei ca represalii la tiruri anterioare de „muniţii” asupra Israelului.

Israelul nu a acuzat direct Damascul pentru aceste tiruri dar a declarat că consideră guvernul sirian responsabil pentru incident.

Citește și : Poliţia israeliană a arestat 12 protestatari împotriva premierului Netanyahu

Mai multe media israeliene au susţinut că intervenţiile israeliene se explică prin ameninţarea crescută din partea Hezbollahului, grupul şiit libanez susţinut de Iran, cu o prezenţă semnificativă în Siria.

Luna trecută, cinci combatanţi sprijiniţi de Iran au fost ucişi într-o lovitură de rachetă israeliană la sud de capitala siriană Damasc, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.