DISTRIBUIȚI
Reuters

Militari israelieni au împuşcat mortal un student şi au rănit alţi trei palestinieni în cursul unei razii ce a avut loc miercuri într-un sat din Cisiordania ocupată, a indicat un oficial palestinian din domeniul medical, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Armata israeliană a afirmat că militarii săi au folosit muniţie reală şi ”măsuri de dispersare a mulţimii” de protestatari după ce aproximativ 50 de palestinieni au aruncat cu pietre în ei în cursul unei operaţiuni în satul Taamun.


Citeşte şi: Chiar înainte de startul celui mai mare exerciţiu NATO, patru militari americani au fost răniţi în Norvegia

Potrivit localnicilor, militarii israelieni au pătruns în mai multe case în căutare de palestinieni suspectaţi de activităţi antiisraeliene.

Bărbatul ucis a fost identificat ca fiind Mohammed Basharat, un student la universitate în vârstă de 22 de ani, care a fost împuşcat în piept, a precizat oficialul palestinian.

Citeşte şi: Primele măsuri! SUA interzic accesul a 21 de cetăţeni saudiţi

Armata israeliană întreprinde în mod frecvent razii în Cisiordania, inclusiv în zone aflate sub control palestinian civil, unde Israelul menţine monitorizarea globală a securităţii în baza unor acorduri de pace interimare.

Palestinienii doresc ca Cisiordania, ocupată de către Israel în timpul războiului din 1967 din Orientul Mijlociu, să facă parte dintr-un stat al lor independent, împreună cu Fâşia Gaza, aflată sub controlul mişcării Hamas, cu Ierusalimul de Est drept capitală.