DISTRIBUIȚI
news.yahoo.com

Forțele armate israeliene au bombardat câteva poziții militare controlate de mișcarea islamistă Hamas în Fâșia Gaza, după ce militanți din enclava palestiniană au lansat mai multe rachete spre sudul Israelului, informează publicația Haaretz, potrivit mediafax.

Schimbul de focuri între cele două părți a avut loc în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, după ce doi tineri palestinieni au fost împușcați mortal de trupele israeliene în timpul protestelor de vineri de la granița dintre Israel și Fâșia Gaza.


Citește și : Uraganul Dorian în Carolina de Nord – Sute de persoane au rămas blocate pe o insulă

Câteva ore mai târziu, cinci rachete lansate din Fâșia Gaza au căzut în sudul Israelului, fără să provoace victime.

Ulterior, aviația și tancuri israeliene au bombardat poziții militare ale Hamas aflate în apropierea frontierei cu Israelul.

În ultimele 18 luni, frontiera dintre Israel și Fâșia Gaza a fost scena unor proteste săptămânale, deseori violente. Manifestanții solicită eliminarea blocadei impuse Fâșiei Gaza de către Israel și Egipt. Protestatarii mai revendică și dreptul palestinienilor de a se întoarce în regiunile de unde familiile lor au fost obligate să plece, în timpul fondării Statului Israel, în 1948.

Potrivit autorităților palestiniene, cel puțin 210 palestinieni au fost uciși de la începutul protestelor, în martie 2018.

Citește și : Au început pregătirile pentru un schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina (televiziunea de stat)