DISTRIBUIȚI
Oil Price

Armata Iranului a dezvăluit sâmbătă detalii ale unei baze subterane pentru drone militare, au relatat media de stat citate de Reuters. Nu a fost precizat în schimb locul unde se află baza, potrivit agerpres.

Potrivit televiziunii publice, facilitatea din munţii Zagros adăposteşte 100 de drone, inclusiv Ababil-5, echipată cu rachete Qaem-9, versiune iraniană a rachetelor aer-sol americane Hellfire.


Citește și : Putin vrea să restaureze imperiul rus şi războiul ar putea să nu se încheie în 2022

„Fără îndoială că dronele forţelor armate ale Republicii Islamice Iran sunt cele mai puternice din regiune”, a declarat comandantul şef al Armatei iraniene Abdolrahim Mousavi. „Capacitatea noastră de modernizare a dronelor este de neoprit”, a adăugat acesta.

Corespondentul televiziunii de stat a afirmat că a zburat, joi, cu elicopterul 45 de minute din oraşul Kermanshah, în vest, până la baza subterană secretă şi a avut ochii acoperiţi până la destinaţie.

Facilitatea s-ar afla la câteva sute de metri sub pământ, potrivit televiziunii.

Citește și : Armele au devenit cauza principală de deces în rândul tinerilor americani

Informaţia vine a doua zi după ce Gărzile revoluţionare iraniene au reţinut două petroliere greceşti în Golf, aparent în răspuns la confiscarea de către SUA a petrolului iranian de pe o navă sub pavilion rus sechestrată în largul coastelor greceşti, în aprilie.