DISTRIBUIȚI
captura YouTube

Forţele guvernamentale irakiene au intrat miercuri în oraşul Hawija, ultimul bastion al organizaţiei Statul Islamic (SI) în nordul Irakului, au anunţat surse militare, informează AFP.

‘Cu ajutorul Domnului, armata, poliţia federală, forţele de intervenţie rapidă au început miercuri o vastă operaţiune pentru eliberarea centrului oraşului Hawija şi a oraşului alăturat Ryad’, a anunţat într-un comunicat şeful operaţiunilor în acest sector, generalul Abdel Amir Yarallah.


Citeşte şi: Lavrov acuză coaliţia condusă de SUA de ‘provocări’ împotriva armatei ruse din Siria

Operaţiunea pentru alungarea SI din una dintre cele două regiuni unde mai este ea prezentă în Irak a început în urmă cu 13 zile, în timpul cărora forţele guvernamentale au cucerit patru oraşe şi zeci de sate.

La rândul său, generalul Raed Jawdat, şeful poliţiei federale, a anunţat într-un comunicat ‘a treia fază a operaţiunii de eliberare a Hawija printr-un tir de artilerie şi de rachete asupra poziţiilor SI în Hawija’.

Citeşte şi: Un Typhoon britanic, ridicat de la sol să intercepteze un avion de pasageri – FOTO/VIDEO

El a precizat că unităţile de elită ale poliţiei federale, forţele motorizate, brigăzile motorizate şi de lunetişti, precum şi drone şi membri ai Hachd al-Chaabi (unităţi paramilitare) au pătruns prin partea de nord-vest a oraşului.

‘Ele avansează şi scopul este de a cuceri şapte cartiere din Hawija şi 12 obiective vitale’, a spus el, fără să precizeze care sunt acestea.

Oraşul Hawija, situat la 230 de kilometri nord-est de Bagdad, este unul dintre ultimele aflate în mâinile SI în această ţară, jihadiştii alungându-i în ultimele luni din majoritatea teritoriilor pe care le-au cucerit în 2014.

Citeşte şi: EXPLOZIE în faţa unei clădiri consulare din Paris – FOTO