DISTRIBUIȚI

sursa foto:  Twitter

Armata siriană şi aliaţii săi încercau sâmbătă dimineaţă să recucerească ultimul bastion jihadist din centrul Siriei, după ce vineri a fost preluat controlul asupra localităţii Uqairabat, relatează Reuters.

Enclava aflată sub controlul grupării jihadiste Statul Islamic (SI) se află în apropierea şoselei care face legătura între oraşele Homs şi Alep şi a fost scena unor lupte intense în ultimele luni.


În acest an, forţele armate siriene, sprijinite de aviaţia rusă şi miliţii şiite susţinute de Iran, au avansat mult în estul Siriei pentru a recuceri teritoriile aflate sub controlul SI.

O organizaţie media controlată de mişcarea şiită libaneză Hezbollah a informat vineri seară că armata siriană a capturat localitatea Uqairabat, considerată un bastion al jihadiştilor în partea centrală a Siriei.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra) a declarat că armata siriană şi aliaţii săi au cucerit şi alte sate din zonă, cu ajutorul elicopterelor ruse, şi a precizat că luptele intense continuă.