DISTRIBUIȚI
Air Force Technology

Armata germană a refuzat recepţia a două avioane A400M invocând probleme de securitate, în special la sistemul de elice, după ce acest avion Airbus de transport militar a cunoscut deja costuri suplimentare şi întârzieri, informează France Presse, citând un comunicat difuzat miercuri de Bundeswehr, potrivit agerpres.

„Bundeswehrul a decis să nu accepte cele două A400M care urmau să fie livrate”, potrivit comunicatului. „Securitatea soldaţilor noştri în utilizarea zilnică a A400M este prioritatea principală”, a adăugat armata.


Citește și : Noul președinte al Senatului polonez readuce steagul UE în instituție

Probleme tehnice recurente au afectat acest aparat militar dezvoltat în comun de Belgia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Luxemburg, Spania şi Turcia.

Testele de rutină au dezvăluit probleme la 31 de aparate deja livrate forţelor aeriene germane. „Dacă aceste probleme nu sunt identificate şi corectate, ele pot provoca daune structurale elicei şi arborelui elicei”, a declarat armata.

Sunt necesare inspecţii suplimentare la motoare, la punctele în care motoarele sunt fixate pe aripi, precum şi la alte componente ale avioanelor.

În iunie, producătorul european de avioane a convenit cu cele şapte state clienţi ai A400M cu privire la revizuirea contractului pentru un nou program de producţie şi noi condiţii financiare.

Şaptesprezece exemplare A400M au fost livrate în 2018, comparativ cu 19 în 2017.

Citește și : Un om important din curtea lui Zelenski, ARESTAT pentru corupție