DISTRIBUIȚI
Reuters

Doi bărbaţi suspectaţi a fi militanţi islamişti şi care transportau o bombă au fost ucişi miercuri într-un schimb de focuri cu forţele armate la un punct de trecere într-o provincie din sudul Filipinelor, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, informează dpa, potrivit agerpres.

Suspecţii conduceau o motocicletă atunci când au fost doborâţi la punctul de trecere din M’lang, în provincia Cotabato de Nord, la 950 de kilometri la sud de Manila, a precizat căpitanul Arvin Encinas.


Citește și: SUA vor aplica taxe de 25% pe produse din China în valoare de 50 de miliarde de dolari

‘Aveau un comportament suspect şi cărau o pungă din hârtie. Atunci când militarii s-au apropiat să-i verifice, ei au încercat să fugă, iar unul dintre suspecţi a scos o armă de foc şi a tras asupra militarilor’, a detaliat Encinas. A izbucnit un schimb de focuri, care a dus la uciderea celor doi suspecţi, a mai precizat acesta.

Soldaţi şi ofiţeri de poliţie au recuperat, chiar de lângă cei doi bărbaţi, un pistol de calibru 45 şi un dispozitiv exploziv improvizat confecţionat dintr-un obuz de mortier de 60 de milimetri. Ulterior, bomba a fost detonată în siguranţă.

‘Credem că cei doi bărbaţi ce transportau bomba erau membri ai Luptătorilor Islamişti Bangsamoro pentru Libertate (BIFF), care încearcă să întreprindă un atac terorist cu bombă în Cotabato de Nord’, a declarat generalul de brigadă Cirilito Sobejana.

Citește și: Infernul s-a dezlănțuit într-un mic orășel din Germania. Sunt zeci de răniți – VIDEO

La 31 iulie, un suspect militant a detonat o bombă transportată într-o camionetă care a fost oprită la un post de control militar în oraşul Lamitan, în provincia Basilan, ucigând şase militari şi patru civili. Militantul care conducea camioneta a fost de asemenea ucis în explozie. Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atacul din Lamitan, însă autorităţile acuză şi gruparea Abu Sayyaf de comiterea acestuia.

Se consideră că atât Abu Sayyaf cât şi BIFF, facţiune care s-a scindat din gruparea islamistă care a semnat un acord de pace cu guvernul în 2014, sunt aliate ale Statului Islamic.