DISTRIBUIȚI
Reuters

Armata egipteană l-a arestat şi acuzat marţi pe generalul în retragere Sami Anan (foto) că şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale în mod ilegal şi că a comis ”crime”, potrivit unei înregistrări video postate pe pagina sa oficială pe Facebook, relatează AFP, potrivit agerpres.

Generalul Anan, fost şef de stat-major, şi-a anunţat sâmbătă intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, ce vor avea loc începând din 26 martie, împotriva actualului preşedinte, Abdel Fatah al-Sissi.


Citeşte şi: PANICĂ şi HAOS la Londra. Un hotel şi două staţii de metrou au fost evacuate – FOTO

”Toate procedurile judiciare trebuie să fie întreprinse în legătură cu ceea ce s-a comis în termeni de infracţiuni şi crime care cer ca el să compară în faţa jurisdicţiilor competente”, a precizat armata.

Armata îl acuză pe Anan că şi-a anunţat candidatura ”fără să obţină autorizaţia din partea forţelor armate şi fără să urmeze procedurile cerute pentru a se retrage din serviciul activ al armatei”. Ea îl acuză, de asemenea, pe Anan că vrea să provoace ”divizare” între armată şi poporul egiptean.

Fostul şef de stat-major mai este acuzat de ”falsificare de documente oficiale pentru a afirma că serviciul său în armată s-a încheiat, contrar adevărului”.

Citeşte şi: ALERTĂ de tsumani după un megaCUTREMUR în Alaska

Generalul în retragere Sami Anan şi-a anunţat candidatura la câteva ore după ce preşedintele Sissi şi-a confirmat intenţia de a candida pentru un al doilea mandat.

Abdel Fatah al-Sissi este dat drept mare favorit la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc începând din 26 martie, acesta fiind cel de-al treilea scrutin prezidenţial de la înlăturarea lui Hosni Mubarak de la putere printr-o revoltă populară în 2011, după ce s-a aflat la putere timp de trei decenii.