DISTRIBUIȚI
Reuters

Ministrul apărării venezuelean, generalul Vladimir Padrino (foto), a făcut zid marţi în faţa preşedintelui socialist Nicolas Maduro, asigurând că nu va exista nici lovitură de stat şi nici tranziţie în această ţară bogată în petrol din America de Sud,informează AFP, potrivit agerpres.

‘Nu va fi nici lovitură de stat, nici guvern de facto, nici vreo tranziţie’, a declarat şeful armatei venezuelene în cursul unei ceremonii oficiale.


Citeşte şi: S-au găsit primii vinovaţi de moartea lui Jeffrey Epstein: Directorul închisorii a fost TRANSFERAT şi doi gardieni au fost SUSPENDAŢI!

‘Aici, niciun guvern nu va veni să se instaleze, deoarece există o forţă armată conştientă de obligaţiile sale morale şi constituţionale’, a adăugat el, asigurând că oamenii săi nu sunt în stare ‘să schimbe tabăra’.

Juan Guaido, deputat social-democrat care s-a autoproclamat preşedinte interimar în ianuarie şi a fost recunoscut în această calitate de aproximativ 50 de ţări, între care SUA, nu a reuşit să atragă armata de partea sa în pofida a numeroase tentative.

În acest sens, el a încercat fără succes să provoace o rebeliune armată la 30 aprilie.

Citeşte şi: Sute de români au rămas BLOCAŢI pe o insulă grecească

La rândul său, Washingtonul, principalul aliat diplomatic al lui Juan Guaido, nu exclude o intervenţie militară pentru a-l alunga de la putere pe Nicolas Maduro, sprijinit de Rusia, China, Turcia şi Cuba.

Venezuela traversează la ora actuală cea mai gravă criză politică şi economică din istoria sa recentă, marcată de recesiune, hiperinflaţie şi de lupta pentru putere între Juan Guaido şi Nicolas Maduro.