DISTRIBUIȚI
AP

Şeful statului-major al forţelor armate canadiene, generalul Jonathan Vance, a afirmat vineri că „prima preocupare” a trupelor sale este de „a preveni răspândirea” noului coronavirus, flagel care face ravagii în lumea întreagă, notează AFP, potrivit agerpres.

„Astăzi, misiunea noastră, pe lângă apărarea naţională a Canadei, este de a proteja sănătatea noastră şi a populaţiei canadiene”, a explicat generalul Vance într-o scrisoare publicată pe Twitter şi adresată militarilor.


Citește și : Bilanț tragic la nivel mondial: Peste jumătate de milion de persoane au fost infectate cu COVID-19

Unităţi ale armatei vor fi pregătite să se desfăşoare „pe mare, pe uscat sau pe cale aeriană acolo unde va fi nevoie” în cadrul operaţiunii Laser, care vizează să răspundă la pandemia de COVID-19 în Canada.

Angajamentele operaţionale la nivel naţional şi mondial vor fi menţinute, dar operaţiunile de desfăşurare vor fi reduse pentru „a asigura protecţia sănătăţii” soldaţilor.

Militarii care se întorc din străinătate vor fi supuşi, ca şi civilii, la o carantină obligatorie de 14 zile.

Citește și : În plină pandemie de covid-19, SUA refuză să suspende sancţiunile internaţionale

Joi, Ministerul canadian al Apărării a făcut cunoscut că a redus la 60 de oameni contingentul care urmează să îi înlocuiască la începutul lui aprilie pe cei 200 de soldaţi canadieni aflaţi în prezent în Ucraina.

Până vineri, Canada număra 4.757 de cazuri de persoane contaminate cu COVID-19 pentru 55 de decese.