DISTRIBUIȚI
Reuters

Armata siriană a descoperit o groapă comună cu osemintele a 34 de persoane executate de către gruparea Stat Islamic (SI) în provincia Raqa, în nordul ţării cuprins de război, a indicat vineri agenţia siriană de presă Sana, citată de AFP, potrivit agerpres.

Descoperirea macabră a fost făcută într-o regiune aflată sub controlul regimului lui Bashar Al-Assad în apropiere de localitatea Ramthan, în vestul provinciei Raqa.


Citeşte şi: Tăntălăul şi gogomanul. Doi chinezi sunt cei mai proşti hoţi din istorie – VIDEO

”Corpurile a 34 de martiri – civili şi militari executaţi de Daesh (acronimul în arabă pentru Statul Islamic) – au fost descoperite în groapa comună” pe baza unor informaţii furnizate de către locuitori, potrivit Sana. ”Ele au fost transferate la spitalul militar din Alep pentru identificare”, a precizat agenţia.

La sfârşitul lui decembrie, două gropi comune au fost găsite în regiuni aflate sub controlul regimului, tot în vestul provinciei Raqa. Media de stat au afirmat apoi că peste 150 de cadavre au fost scoase din gropile respective.

În decembrie 2014, rămăşiţele pământeşti a 230 de persoane executate de către SI au fost descoperite într-o groapă comună în provincia Deir Ezzor (est). Persoanele executate erau toate membri ai tribului Al-Chaaytat care luptau împotriva Statului Islamic.

Citeşte şi: Un distrugător rus a luat foc în portul din Vladivostok – VIDEO

Armata siriană controlează partea de est a Deir Ezzor, precum şi largi părţi din vestul şi sudul provinciei Raqa.

Organizaţia jihadistă este responsabilă de numeroase atrocităţi – violuri, execuţii, răpiri – în teritoriile cucerite în 2014 în Siria. După ce a suferit numeroase înfrângeri în ultimele luni, gruparea Stat Islamic a fost alungată din toate centrele urbane pe care le ocupase şi ultimii săi combatanţi sunt blocaţi în câteva enclave în Siria.