DISTRIBUIȚI
Twitter

Armata americană a anunţat joi trimiterea a trei transporturi cu apă, produse alimentare şi medicamente în Liban, la două zile după exploziile violente care au devastat Beirutul şi au lăsat mii de persoane fără adăpost, potrivit AFP, scrie agerpres.

Generalul Franck McKenzie, şeful Comandamentului central al SUA (Centcom), care acoperă întregul Orient Mijlociu, i-a telefonat joi preşedintelui libanez Michel Aoun pentru a-l informa în legătură cu trimiterea acestui ajutor, potrivit purtătorului său de cuvânt, comandantul Bill Urban.


Citește și : Sancţiuni americane împotriva a 3 indivizi şi a unei companii pentru contrabandă cu combustibil şi droguri din Libia

Trei avioane militare C-17 încărcate cu alimente, apă şi produse medicale sunt gata de plecare, a precizat acelaşi purtător de cuvânt într-un comunicat.

Generalul McKenzie a indicat că SUA sunt pregătite să continue această asistenţă pentru libanezi în urma acestei ‘cumplite tragedii’, în parteneriat cu armata libaneză, Ambasada SUA în Liban şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), se arată în comunicat.

Provocate marţi de o cantitate uriaşă de nitrat de amoniu abandonat în portul din Beirut, deflagraţiile violente, cele mai grave produse în Liban, s-au soldat cu cel puţin 137 de morţi şi aproximativ 5.000 de răniţi.

Sute de mii de persoane au rămas fără adăpost, în timp ce zeci de persoane sunt în continuare date dispărute.

Exploziile au distrus şi avariat cartiere întregi din Beirut, în condiţiile în care Libanul se confrunta deja cu o criză economică şi socială fără precedent, notează AFP.

Citește și : Grecia îşi afirmă disponibilitatea de a angaja negocieri cu Turcia