DISTRIBUIȚI
FoxNews

Armata americană a dezminţit joi că ar fi avut loc un incident armat soldat cu cinci victime într-o bază militară din Maryland, în nord-estul SUA, asigurând că a fost doar un „exerciţiu prevăzut”, relatează AFP, potrivit agerpres

„Informaţiile privind tiruri la baza Fort Meade sunt false. A fost un exerciţiu prevăzut”, a indicat într-un comunicat Eric Pahon, purtător de cuvânt al Pentagonului.


Citește și : UE spune că riscurile pentru libertatea presei persistă în Polonia

Un responsabil al serviciilor de urgenţă de la Fort Meade, care ţine de forţele terestre, declarase mai devreme pentru France Presse că cinci persoane au fost rănite într-un incident armat şi că trăgătorul a fost „îngrădit”.

Pe pagina de Facebook a bazei era anunţată într-adevăr luni organizarea unui „Exerciţiu de protecţie integrată”, între 21 şi 24 septembrie, destinat să testeze „răspunsul garnizoanei la multiple incidente într-un mediu de COVID-19”.

Complexul militar de la Fort Meade, la circa 50 km nord-est de Washington, este unul din cele mai bine apărate situri din SUA, adăpostind de asemenea Agenţia pentru securitate naţională NSA, comandamentul militar american al ciberspaţiului (Cyber Command) şi o serie de alte agenţii americane.

Citește și : Acuzat de tentativă de VIOL, un indian este obligat acum să spele şi să calce rufele tuturor femeilor din satul său

În februarie 2018, trei persoane au fost împuşcate după ce un vehicul a încercat să intre în incinta NSA. FBI a exclus un act terorist. În martie 2015, doi bărbaţi în travesti au încercat de asemenea să pătrundă cu maşina în incinta misterioasei agenţii americane de informaţii, poliţia excluzând şi atunci pista teroristă.