DISTRIBUIȚI
Al Arabiya English

SUA au efectuat, duminică seara, lovituri aeriene împotriva insurgenţilor talibani în centrul Afganistanului, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Forţelor americane desfăşurate în această ţară, colonelul Sonny Leggett, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Operaţiunea, desfăşurată în provincia Wardak, s-a soldat cu moartea a cinci combatanţi talibani, a menţionat luni pe Twitter purtătorul de cuvânt.


Citeşte şi: EXPLOZIE de cazuri asimptomatice în China

El a adăugat că aceste lovituri aeriene sunt în conformitate cu acordul de retragere convenit în februarie cu talibanii.

Anterior în această lună, talibanii au acuzat SUA de încălcarea acordului respectiv prin desfăşurarea unor lovituri aeriene în provincia Helmand, din nordul Afganistanului, după ce talibanii au lansat o ofensivă pentru preluarea controlului asupra capitalei provinciei.

Violenţele continuă în Afganistan în pofida negocierilor de pace începute luna trecută la Doha, în Qatar, între reprezentanţii regimului de la Kabul şi talibani.

Citeşte şi: Maduro dă peste cap lumea medicală: Venezuela a descoperit LEACUL împotriva covidului!

Experţii se aşteaptă la negocieri dure şi îndelungate până când ar putea fi convenită o încetare a focului, pe care insurgenţii au refuzat până acum să o accepte.

De peste 10 zile se dau lupte grele în sudul ţării, unde au murit peste 100 de civili, iar zeci de mii au fost nevoiţi să plece din calea violenţelor.