DISTRIBUIȚI

Armata americană a prezentat marţi uniformele de ceremonie ale militarilor din noua sa divizie spaţială (US Space Force), denumiţi „gardieni”, care par că se inspiră puternic din unele dintre cele mai populare filme şi seriale SF, informează AFP, potrivit agerpres.

„Moderne, originale, profesioniste”, au scris pe Twitter reprezentanţii US Space Force, publicând o fotografie cu doi „gardieni ai spaţiului” – un bărbat şi o femeie – îmbrăcaţi în haine albastru închis cu guler ofiţeresc, închise cu şase nasturi argintii dispuşi în diagonală, care pornesc de la umărul stâng şi coboară spre partea centrală a bustului. Gulerele unor cămăşi bleu sunt de asemenea vizibile în acea fotografie. Pantalonul uniformei, purtat şi de către femei, este larg şi are o nuanţă de gri.


Citeşte şi: Johnson&Johnson anunţă un rapel al vaccinului său – Black News

Generalul Jay Raymond, comandantul US Space Force, care a prezentat noile uniforme la o conferinţă a forţelor aeriene americane organizată într-o periferie a oraşului Washington, a dezvăluit că „gardienii spaţiului” testează în această perioadă şi articole vestimentare sport, constând în pantaloni scurţi negri şi tricouri gri, care poartă logoul acestei divizii spaţiale.

Utilizatorii reţelelor de socializare au comentat pe larg fotografia, subliniind similitudinile dintre noile uniforme de ceremonie şi costumele purtate de ofiţerii din serialul TV „Battlestar Galactica” şi de ofiţerii Imperiului Galactic din „Întoarcerea lui Jedi”, al treilea film lansat în cadrul celebrei francize cinematografice „Star Wars”.

„Aprobat de Darth Vader”, a scris un internaut pe Twitter.

Citeşte şi: SUA ar putea încălca dreptul internaţional prin expulzările haitienilor – Black News

Alţi internauţi au comparat noile uniforme cu cele purtate de echipajul navei spaţiale Enterprise în „The Wrath of Khan”, al doilea opus din seria de filme „Star Trek”, inspirată la rândul ei din serialul TV omonim: aceeaşi deschidere a hainei pe diagonală, dar uniformele erau roşii şi includeau o curea neagră.

Nu este pentru prima dată când franciza „Star Trek” este bănuită că ar fi influenţat vestimentaţia armatei americane: logoul noii divizii US Space Force, o săgeată cu vârful în sus, deasupra unei planete şi pe un fundal cu stele, seamănă foarte mult cu logoul Starfleet, o flotă spaţială din universul producţiilor „Star Trek”.