DISTRIBUIȚI
Reuters

Armata din Afganistan a ucis din greșeală șapte civili, printre care și copii, într-un atac asupra insurgenților în sudul capitalei Kabul a anunțat luni un oficial, acestea fiind cele mai recente victime ale războiului care continuă în ciuda negocierilor de pace cu talibanii, potrivit Reuters, transmite şi mediafax.

Șapte civili, printre care se numără atât femei cât și copii, au fost uciși duminică noaptea în provincia Logar, la sud de Kabul, a declarat Hasib Stanekzai, un membru al Consiliului provinciei Logar, șase persoane fiind rănite.


Citeşte şi: Anunţul lui Mike Pompeo: ‘Rămâneţi la voi acasă!’

Poliția locală a confirmat ofensiva forțelor guvernamentale asupra insurgenților, dar a transmis că investighează situația.

Potrivit informațiilor noastre inițiale un număr de militamnți au fost omorâți sau răniți, dar localnicii au pătruns în zonă, reclamând faptul că o casă aparținând unei familii a fost bombardată, provocând victime în rândul civililor”, a declarat Shahpor Ahmadzai, un purtător de cuvânt al poliției din Logar.

Citeşte şi: ‘Slujitorul poporului’ câştigă alegerile parlamentare din Ucraina

Forțele guvernamentale se confruntă cu atacurile venite din partea talibanilor în mare parte din teritoriul țării și au răspuns cu atacuri aeriene pentru a-i ucide pe liderii insurgenților, în ciuda faptului că reprezentanții Sua și Afganistanului negociază cu militanții talibani în Qatar.