DISTRIBUIȚI
Daily Mirror

Lidera Partidului Democratic Unionist (DUP), Arlene Foster, a fost desemnată sâmbătă prim-ministru al Irlandei de Nord, la scurt timp după reluarea activităţii parlamentului local de la Belfast după trei ani de blocaj politic în această provincie, transmite AFP, potrivit agerpres.

Arlene Foster s-a declarat ”profund onorată”, în timp ce republicana Michelle O’Neill, din partidul naţionalist Sinn Fein, a fost desemnată vicepremier, după acordul încheiat vineri între DUP şi Sinn Fein în vederea restabilirii unei guvernări partajate în Irlanda de Nord.


Citește și : Gardienii Revoluţiei din Iran îşi asumă ‘responsabilitatea totală’ pentru doborârea avionului ucrainean

Adunarea nord-irlandeză (parlamentul) şi-a reluat sâmbătă activitatea la Belfast, a doua zi după parafarea unui acord între unionişti şi republicani care a pus capăt unei perioade de trei ani de paralizie politică în provincia britanică aflată în prim-planul dezbaterii despre Brexit.

La alegerile parlamentare organizate pe 12 decembrie în Regatul Unit, provincia Irlanda de Nord a ales pentru prima dată la Westminster mai mulţi deputaţi republicani (nouă, dintre care şapte membri ai Sinn Fein) decât formaţiunea unionistă DUP.

Citește și : Iranul RECUNOAȘTE că a doborât ‘dintr-o eroare’ avionul ucrainean