DISTRIBUIȚI
pxhere.com

O echipă de arheologi chinezi a descoperit recent, în oraşul Xi’an nord-vestul ţării, trei băi de lux construite în urmă cu 2.000 de ani, a anunţat luni departamentul local de patrimoniu, relatează agerpres .

Trei situri vechi, datând din timpul unor dinastii diferite, au fost descoperite de o echipă în cadrul unui sit arheologic aflat în vechiul oraş Liyang, conform informaţiilor oferite de Liu Rui, om de ştiinţă în cadrul echipei de cercetători.


Oraşul Liyang, fostă capitală a dinastiilor Qin şi Han, se află în prezent în districtul Yanliang din Xi’an, capitala provinciei Shaanxi.

Citiți și : Solistul trupei U2, implicat în scandalul ‘Paradise Papers’. Cum a cumpărat Bono un mall din Lituania

Din unul dintre cele trei situri descoperite au fost excavate trei băi şi un şemineu.

Băile descoperite au fost realizate din cărămizi şi plăci de gresie şi erau dotate cu găuri de scurgere.

”Forma, structura şi dimensiunea băilor era foarte similară cu cea a băilor din palatul imperial Xianyang, capitală în timpul dinastiei Qin”, a explicat Liu. ”Acestea ar putea fi cele mai vechi băi descoperite în China”, a adăugat omul de ştiinţă.

Lucrările de excavaţie care au început în anul 2013 în vechiul Liyang au fost conduse de Institutul de Arheologie din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe Sociale şi de Institutul de arheologie şi protejare a relicvelor culturale al acestui oraş .