DISTRIBUIȚI

Arheologii au descoperit în oraşul Changsha din centrul Chinei 21 de morminte din perioada dinastiei Han de Vest (202 î.e.n.-25 d.e.n.), care ar putea face parte dintr-un mausoleu regal, conform institutului local de arheologie, transmite agenţia Xinhua marţi, potrivit agerpres.

Zhou Baodong, şeful proiectului de excavare, a declarat că mormintele descoperite constau din gropi săpate în pământ, ce pot fi împărţite în două tipuri, cu pasaje de legătură şi fără astfel de pasaje.


Citește și: Macron îl primeşte la Paris pe ministrul ucrainean al apărării – Black News

Specialistul a adăugat că multe dintre aceste morminte au fost descoperite unul lângă altul, ele putând fi utilizate pentru cupluri sau membrii aceleiaşi familii.

Arheologii au remarcat existenţa unui mormânt aparte în cadrul acestui grup. Conform speculaţiilor, acesta ar fi o structură cu două niveluri, lucru rar întâlnit în provincia Hunan a cărei capitală este Changsha.

„Dacă speculaţiile noastre se dovedesc adevărate, ele vor oferi indicii importante pentru studiul dezvoltării şi răspândirii mormintelor cu două niveluri în timpul dinastiei Han”, a indicat Zhou.

Un total de 234 de obiecte funerare, majoritatea artefacte din ceramică, au fost descoperite în aceste morminte.

Citeşte şi: Un fost campion mondial la schi acrobatic A MURIT într-o avalanşă produsă în Japonia – Black News

Având în vedere proximitatea şi vechimea similară a mormintelor, arheologii estimează că acestea ar fi făcut parte dintr-un mausoleu regal antic.

Zhou a precizat că noile descoperiri pot oferi, de asemenea, informaţii utile pentru studiul sistemului de înhumare utilizat în perioada dinastiei Han de Vest în regiunea în care este situat în prezent Changsha.