DISTRIBUIȚI

Guvernul argentinian a anunțat vineri un acord cu supermarketurile și furnizorii de bunuri de larg consum pentru a îngheța sau a reglementa strict prețurile la aproximativ 1.500 de produse, în încercarea de a limita inflația, care se estimează că va atinge 100% în acest an, scrie Reuters, informează mediafax.

Guvernul peronist de centru-stânga se confruntă cu o scădere a popularității și cu proteste de stradă, deoarece spirala prețurilor afectează puterea de cumpărare a populației, în timp ce un deficit abrupt și rezervele valutare în scădere creează riscuri pentru economie.


Citește și : Un general israelian face publice informaţii despre programul de drone înarmate

Ministerul Economiei a declarat că un nou program „Prețuri corecte”, care acoperă bunuri de consum, de la alimente și băuturi până la produse de curățare, va contribui la „stabilizarea prețurilor produselor în favoarea consumatorului”.

Unele articole vor avea o creștere de 4% înainte de a intra în schema de înghețare a prețurilor timp de patru luni; altele vor începe programul la valorile actuale, dar pot crește cu până la 4% pe lună.

Înaintea alegerilor de anul viitor, furia a început să se amplifice în condițiile în care nivelul sărăciei se apropie de 40%. Mii de persoane au protestat joi împotriva guvernului și a Fondului Monetar Internațional (FMI), care a împrumutat miliarde de dolari țării.

Citește și : Următorul summit al NATO se va axa pe cheltuielile militare şi pe sprijinul pentru Ucraina