DISTRIBUIȚI
The Guardian

O pană masivă de curent afectează toată Argentina și întreg Uruguayul, a informat duminică unul dintre principalii furnizori argentinieni de energie electrică, citat de BBC, scrie mediafax.

Potrivit unor informații, pana de curent afectează și unele regiuni din Brazilia și Paraguay.


Citește și : Sara Netanyahu, găsită vinovată pentru utilizarea necorespunzător a fondurilor publice

Potrivit informațiilor din presa argentiniană, problemele cu alimentarea cu energie electrică au început la ora locală 7:00 (ora 13:00, ora României) și au coincis cu ora la care s-au deschis urnele pentru alegerile locale.

„O avarie majoră a sistemelor interconectate de distribuție a lăsat toată Argentina și întreg Uruguayul fără energie”, a anunțat pe Twitter compania de distribuție a energiei electrice Edesur.

Ministrul argentinian al Energiei, Gustavo Lopetegui, a declarat că încă nu a fost stabilită cauza avariei. El a mai anunțat că se lucrează la remedierea avariei, însă ar putea să treacă ore întregi până la reluarea alimentării cu energie.

Citește și : Mii de persoane protestează în Hong Kong pentru retragerea completă a controversatului proiect de lege privind extrădarea

Edesur a anunțat că alimentarea cu energie s-a reluat în anumite părți ale capitalei Buenos Aires, iar compania uruguayană UTE a anunțat că a reluat alimentarea doar în zonele de coastă.