DISTRIBUIȚI

Guvernul argentinian a prelungit sâmbătă carantina obligatorie în marile oraşe cu două săptămâni, până pe 26 aprilie, în încercarea de a limita răspândirea epidemiei COVID-19, dar are în vedere relaxarea măsurilor restrictive în zonele rurale, informează AFP, scrie agerpres.

În Argentina s-au înregistrat până în prezent 1.975 de cazuri de îmbolnăviri şi 82 de decese.


Citește și : America plânge: Numărul deceselor de COVID-19 a trecut de 20.000

„Cifrele noastre în comparaţie cu cele din SUA, Italia, Spania, Chile sau Brazilia arată că are mult sens carantina, chiar dacă suntem încă departe de obiectiv” declarase vineri seara preşedintele de centru stânga Alberto Fernandez în cadrul unei conferinţe de presă.

Carantina obligatorie este în vigoare începând cu 20 martie şi, potrivit preşedintelui argentinian, a contribuit la „reducerea vitezei de contagiune, chiar dacă nimeni nu ştie încă când se va încheia acest martiriu”.

O nouă evaluare va fi făcută pe 27 aprilie, în funcţie de evoluţia epidemiei.

Carantina va rămâne aceeaşi în marile oraşe, în timp ce în zonele rurale se va ţine cont de propunerile guvernatorilor provinciali. Printre activităţile ce ar putea fi din nou permise în aceste regiuni cu o densitate scăzută a populaţiei s-ar putea numără redeschiderea parţială a băncilor şi a service-urilor auto, precum şi practicarea exerciţiilor fizice în apropierea locuinţei.

Până în prezent, sunt permise doar ieşirile la supermarket sau la farmacie.

Citește și : Papa Francisc, la slujba de Înviere: ‘Totul va fi bine! Întunericul şi moartea nu au ultimul cuvânt’