DISTRIBUIȚI
World Pro News

Autorităţile argentiniene le recomandă locuitorilor din Buenos Aires să plece din capitală pe perioada summitului G20 care va avea loc în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, transmite dpa, potrivit Agerpres.

‘Le recomandăm locuitorilor să plece. Multe zone vor fi închise pentru public pentru că măsurile de securitate vor fi foarte stricte’, a declarat ministrul securităţii, Patricia Bullrich, la postul de ştiri America 24.


Citește și : Marea Britanie are un nou ministru pentru Brexit

‘Recomandarea noastră este să folosiţi weekend-ul prelungit ca să plecaţi din oraş. Plecaţi joi, pentru că Buenos Aires va fi foarte complicat’, a adăugat ea.

Guvernul argentinian a decretat pentru vineri, 30 noiembrie, zi nelucrătoare.

Autorităţile vor desfăşura 20.000 de membri ai forţelor de securitate în timpul summitului, la care vor fi prezenţi, printre alţii, preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin.

Spaţiul aerian va fi închis pe o rază de 460 km în jurul capitalei Buenos Aires, potrivit site-ului Infobae.

O alianţă reprezentând zeci de organizaţii a anunţat proteste pe perioada summitului.

Citește și : Primul ambasador arab creştin al Israelului a fost numit în Azerbaidjan

În Argentina au existat îngrijorări legate de incidente recente, printre care o interferenţă cu sistemul de comunicaţii al aeroportului Jorge Newbery din Buenos Aires, un atac cu bombă şi o tentativă de atac cu bombă atribuite anarhiştilor, şi arestarea a doi suspecţi de legături cu gruparea militantă şiită libaneză Hezbollah.

În Buenos Aires trăiesc circa 3 milioane de locuitori şi cam tot atâţia fac naveta zilnic în capitală.