DISTRIBUIȚI
Time

O grevă naţională de 24 de ore împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvernul argentinian a provocat perturbări masive miercuri în Argentina, în contextul în care ţara a intrat în recesiune, relatează dpa, potrivit agerpres.

Greva, convocată de Confederaţia generală a muncii (CGT), este un act de protest împotriva inflaţiei tot mai mari, a scăderii producţiei industriale, al costului în urcare al serviciilor şi a creşterii ratei şomajului.


Citește și : Volodimir Zelenski face prima sa vizită externă în calitate de preşedinte al Ucrainei

Mai multe drumuri principale din capitala Buenos Aires au fost blocate miercuri, transportul public nu a funcţionat deloc şi compania aeriană Aerolineas Argentinas a fost nevoită să anuleze 330 de zboruri.

Este cea de a cincea grevă naţională de când Mauricio Macri a preluat funcţia.

Liderul CGT, Rodolfo Daer, a declarat pentru postul local de radio Radio Mitre că criza financiară nu va face decât să se înrăutăţească dacă preşedintele nu va reuşi să anuleze unele dintre politicile sale.

Mauricio Macri speră că inflaţia scăzută şi o bună recoltă de soia vor uşura problemele economice ale ţării în lunile următoare, notează dpa.

Citește și : Oamenii de ştiinţă ungari acuză guvernul de la Budapesta că încearcă să obţină ‘control politic total’ asupra cercetării