DISTRIBUIȚI
El Cronista

Arhiepiscopul de Buenos Aires, cardinalul Mario Poli, a reafirmat vineri opoziţia istorică a bisericii faţă de avort, în timp ce parlamentul argentinian se pregăteşte să dezbată un proiect de lege care vizează legalizarea avortului, relatează sâmbătă AFP, potrivit agerpres.

Biserica este îngrijorată deoarece, potrivit sondajelor, opinia publică susţine reforma, notează sursa citată.


Citește și : SUA au avut „discuţii productive” despre desfăşurarea summitului cu Kim Jong Un, afirmă Trump

„Apărarea celor nevinovaţi care nu sunt născuţi, de exemplu, trebuie să fie clară şi fermă”, a spus arhiepiscopul care i-a succedat lui Jorge Bergoglio în 2013, când acesta a fost ales Papă.

În Argentina, unde în fiecare an au loc aproape 500.000 de întreruperi de sarcină ilegale, avortul nu a fost niciodată atât de aproape de a fi legalizat.

Parlamentarii argentinieni au dezbătut proiectul de lege în comisii timp de câteva săptămâni şi acesta urmează să fie supus la vot pe 13 iunie.

În prezent, avortul este legal în Argentina numai în caz de pericol pentru viaţa mamei sau în caz de viol.

Citește și : Irlanda a votat în favoarea liberalizării avorturilor (exit-poll)

„Principala datorie a statului este de a veghea asupra vieţii locuitorilor săi, în primul rând a celor slabi, săraci şi marginalizaţi”, a declarat cardinalul Mario Poli în faţa şeful statului şi a membrilor guvernului.

Chestiunea legalizării avortului divizează membrii guvernului. Preşedintele Mauricio Macri se opune, în timp ce premierul Marcos Pena este în favoarea legalizării avortului.