DISTRIBUIȚI
shutterstock

Argentina a depăşit miercuri pragul de două milioane de infectări cu COVID-19, au precizat oficiali din sănătate în contextul în care ţara depune eforturi să accelereze programul de vaccinare într-o cursă contra cronometru pentru a ţine virusul sub control înainte de apropiata toamnă din emisfera sudică, informează Reuters, potrivit agerpres.

Ministerul Sănătăţii a raportat miercuri 7.739 de cazuri noi de coronavirus, numărul total al infectărilor ajungând la 2.001.034 şi la 49.674 de decese.


Citește și: India şi China au convenit să-şi retragă trupele din Himalaya

Argentina a implementat în martie un lockdown strict, care a durat mai multe luni şi a avut efecte nesemnificative, pe fondul unor frustrări crescute. Restricţiile au fost relaxate între timp, dar potrivit unui bilanţ realizat de Reuters, infecţiile zilnice au crescut de peste două ori după sărbătorile de sfârşit de an şi pe perioada verii australe.

Pablo Fernandez, un lucrător independent din Buenos Aires, a declarat pentru Reuters că teama sa a dispărut chiar dacă virusul îşi face încă manifestată prezenţa.

”Când îţi este teamă atât de mult timp, te obişnuieşti în cele din urmă”, a spus Fernandez.

Ţările din Americi au înregistrat aproape jumătate din cazurile noi de COVID-19 la nivel global în ultima săptămână, iar numărul deceselor continuă să crească în regiune, a precizat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Argentina a primit până în prezent 820.000 de doze din vaccinul Sputnik V, produs în Rusia, care necesită administrarea a două doze. Cu toate acestea, livrările s-au situat cu mult sub cele 5 milioane de doze promise de guvern până la sfârşitul lui ianuarie.

Citește și: Larry Flynt A MURIT la 78 de ani

Preşedintele Alberto Fernandez a vorbit luna aceasta cu omologul său rus, Vladimir Putin, solicitându-i sprijinul pentru garantarea unui stoc proaspăt de vaccinuri.

Carlos Kambourian, un pediatru din Buenos Aires, a spus că problema vaccinurilor este globală, existând mult mai puţine doze disponibile decât persoanele interesate să se vaccineze.

”Nu există vaccinuri… nu este posibil să produci ceea ce trebuie produs”, a spus acesta.