DISTRIBUIȚI
VOA News

Autorităţile argentiniene au ordonat joi îngheţarea activelor Hezbollah şi au desemnat grupul şiit libanez ca organizaţie teroristă, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Organizaţia Hezbollah este considerată vinovată de două atacuri în Argentina. În 1992, un atac asupra ambasadei israeliene din capitala argentiniană s-a soldat cu 29 de morţi, iar în urmă cu exact 25 de ani, o bombă plasată la un centru al comunităţii evreieşti din Buenos Aires a ucis 85 de oameni.


Citește și : Slovenia îl nominalizează pe Janez Lenarcic pentru funcţia de comisar european

Secretarul de stat american Mike Pompeo se află în Argentina, pentru comemorarea victimelor atentatului din 1994. Nici Iranul, nici Hezbollah nu îşi recunosc responsabilitatea atribuită de argentinieni pentru actul terorist.

Unitatea de informaţii financiare a Argentinei a ordonat blocarea activelor Hezbollah şi ale membrilor organizaţiei la o zi după ce la Buenos Aires a fost anunţată o nouă listă de persoane şi entităţi legate de terorism. Îngheţarea activelor plasează automat Hezbollah în registrul argentinian de organizaţii teroriste, a declarat agenţiei Reuters o sursă guvernamentală informată despre acţiune.

Citește și : Cea mai călduroasă zi din istoria Israelului – Temperatură record de aproape 50 de grade Celsius

Oficiali argentinieni şi americani afirmă că Hezbollah acţionează în zona denumită „a celor trei frontiere” dintre Argentina, Brazilia şi Paraguay, unde economia clandestină furnizează venituri pentru operaţiuni din alte părţi ale lumii.