DISTRIBUIȚI
shutterstock

Argentina a depăşit sâmbătă pragul de 70.000 de decese provocate de noul coronavirus de la începerea pandemiei, în timp ce media zilnică a contagierilor se menţine la 20.000 de cazuri, potrivit autorităţilor citate duminică AFP, potrivit agerpres

Potrivit raportului Ministerului Sănătăţii, 400 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore, ridicând numărul total al deceselor la 70.253.


Citește și : Franţa a depăşit pragul de 20 de milioane de persoane care au primit prima doză de vaccin

Autorităţile au raportat, de asemenea, 21.469 noi contagieri, astfel încât numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 3.290.935, la o populaţie de 45 de milioane de persoane.

Indicele cel mai îngrijorător este însă rata de ocupare a unităţilor de la terapie intensivă (ATI), care a crescut în ultimele nouă zile. Potrivit datelor oficiale, 5.517 de persoane au fost spitalizate la terapie intensivă în unităţile din întreaga ţară.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, procentul paturilor ocupate la ATI este de 70,1% la nivel naţional, o rată care a ajuns însă la 76,5% în zona metropolitană Buenos Aires, unde trăiesc 15 milioane de persoane.

Săptămâna trecută, variantele indiană şi sud-africană au fost detectate, pentru prima dată, pe teritoriul argentinian la trei persone care au călătorit în Franţa şi Spania.

Frontierele au rămas închise în Argentina şi doar rezidenţii străini au dreptul să intre în ţară.

Citește și : Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei se teme că atitudinea Israelului ‘favorizează extremismul’

De la jumătatea lunii aprilie, guvernul a înăsprit măsurile menite să reducă circulaţia persoanelor în încercarea de a frâna răspândirea virusului.

în Argentina aproximativ 9,9 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin, în timp ce 1,8 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze.