DISTRIBUIȚI
Daily Express

Arestările pentru activităţi legate de terorism au scăzut cu o treime în Marea Britanie, deşi anchetele poliţiei sunt la un nivel record, relevă cifrele oficiale făcute publice joi, citate de Press Association, potrivit agerpres.

Astfel, numărul suspecţilor reţinuţi anul acesta până la finele lui septembrie – 317 – este cu 31% mai mic faţă de anul precedent, 462.


Citeşte şi: Două avioane ale armatei americane s-au ciocnit pe coasta Japoniei

Potrivit Ministerului de Interne, această scădere se explică în parte prin numărul mare de arestări operate în perioada octombrie 2016-octombrie 2017, care a inclus şi anchetele lansate după atacurile de la Londra şi Manchester.

Poliţia a precizat că scăderea numărului arestărilor nu trebuie considerată un indiciu al diminuării ameninţării teroriste. Comisarul adjunct Dean Haydon, coordonator pentru politicile antiteroriste, a precizat că „este al patrulea an consecutiv în care au fost operate peste 300 de arestări legate de terorism, nivel ce nu a mai fost atins de la începutul acestor statistici, în 2001”.

Citeşte şi: Un cutremur puternic a lovit paradisul indonezian

El a menţionat că, începând din martie 2017, poliţia şi serviciile secrete britanice au dejucat 17 comploturi teroriste şi că în momentul de faţă sunt în desfăşurare circa 700 de anchete antiteroriste cu privire la aproximativ 3000 de persoane.

Responsabilul poliţiei britanice a îndemnat pe de altă parte publicul „să-şi păstreze vigilenţa şi să raporteze eventuale activităţi suspecte în perioada Crăciunului şi a Anului Nou”.