DISTRIBUIȚI
imago-images.de

Serviciul de informaţii danez a confirmat vineri arestarea mai multor persoane în Danemarca şi în Germania, suspectate de pregătirea unui atentat cu substanţe explozive, legat de „islamismul militant”, potrivit AFP, potrivit agerpres.

În total, 13 arestări au avut loc în Danemarca în cursul unei operaţiuni efectuate în weekendul trecut într-o suburbie a Copenhagăi, după cum a anunţat joi Serviciul de informaţii al poliţiei daneze (PET), confirmând şi o arestare în Germania.


Citește și: Parlamentul Cehiei RESPINGE prelungirea stării de urgență

„Operaţiunea a avut loc în urma suspiciunilor de pregătire a unui atac terorist motivat de islamismul militant”, a explicat PET într-un comunicat vineri dimineaţă.

De partea daneză, 13 persoane au fost plasate în arest preventiv „pentru planificarea unuia sau mai multor atacuri teroriste sau participare la o tentativă de act terorist”, potrivit PET.

Persoanele arestate sunt suspectate că „şi-au procurat ingrediente şi componente pentru explozibile, precum şi arme” sau de complicitate pentru aceasta.

Potrivit presei locale, ar fi vorba despre opt bărbaţi şi cinci femei.

Justiţia germană informează că trei fraţi sirieni au fost arestaţi în acest dosar, doi în Danemarca şi al treilea în Hessa, o regiune din centrul Germaniei.

Citește și: SUA au mai cumpărat 200 de milioane de vaccinuri

Cei trei bărbaţi, cu vârste de 33, 36 şi 40 de ani, sunt suspectaţi că pregăteau „un act de violenţă grav care punea în pericol statul”, potrivit Parchetului din Saxonia-Anhalt (estul Germaniei), care nu a oferit alte detalii.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii au fost puşi pe urmele celor trei fraţi săptămâna trecută de comenzi ale acestora în ianuarie pe internet de produse chimice care pot intra în componenţa unui dispozitiv exploziv.