DISTRIBUIȚI
Reuters

Autorităţile din Arabia Saudită au făcut noi arestări în campania anticorupţie din rândul elitei politice şi de afaceri, au spus miercuri surse la curent cu această chestiune, potrivit Reuters, transmite agerpres.

Zeci de membri ai familiei regale, oficiali şi directori de companii au fost deja reţinuţi în epurările anunţate sâmbătă, fiind acuzaţi de spălare de bani, corupţie, şantaj şi folosirea funcţiilor publice în scopuri personale.


Însă mai multe surse au spus miercuri că au fost arestate noi persoane suspectate de nereguli, campania de reţineri continuând.

Citeşte şi: SCANDAL uriaş în UK. Activităţile Prinţului Charles apar în ‘Paradise Papers’. Casa Regală reacţionează prompt

Printre cei nou arestaţi se numără persoane având legături cu familia fostului prinţ moştenitor şi ministru al apărării Sultan bin Abdulaziz, care a murit în 2011, au spus sursele citate.

Alţii par să fie manageri şi oficiali de la niveluri inferioare, a precizat una dintre surse.

Mulţi saudiţi au salutat această campanie de epurare, considerând-o un atac asupra furturilor din fonduri publice comise de cei bogaţi, iar preşedintele american Donald Trump a spus chiar că cei arestaţi „îşi ‘mulgeau’ ţara de mulţi ani”.

Însă unii oficiali occidentali şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu posibilele efecte asupra politicii tribale şi regale, lipsită de transparenţă, din ţara cu cele mai mari exporturi de petrol din lume.