DISTRIBUIȚI

sursa foto:  Politeka

Poliţia israeliană a arestat duminică şase persoane într-un amplu scandal de corupţie legat de achiziţionarea de către Israel a trei submarine şi a altor nave militare de producţie germană, transmite dpa.

Ancheta lansată de autorităţile israeliene în acest caz îi vizează, printre alţii, pe David Shimron, avocatul personal al premierului Benjamin Netanyahu, şi pe fostul comandant al Forţelor navale israeliene, Eliezer Marom.


Într-un comunicat de presă, poliţia israeliană a afirmat că suspecţii au fost arestaţi sub bănuiala că au comis ‘infracţiuni economice şi de integritate’, dar nu a oferit detalii despre identităţile celor arestaţi.

Scandalul, numit ‘Submarine Affair’ în presa israeliană, a izbucnit după ce s-a aflat că Shimron a fost contactat de către reprezentantul din Israel al grupului industrial german ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS).

În octombrie 2016, Netanyahu a semnat un acord-cadru pentru achiziţionarea de nave de la ThyssenKrupp, în pofida opiniei contrare a ministrului apărării Moshe Yaalon şi a altor oficiali militari israelieni.

În luna iulie, poliţia i-a arestat pe Avriel Bar-Yosef, fost adjunct al şefului Consiliului de Securitate Naţională israelian, şi pe Eliezer Marom, fost comandant al Forţelor navale israeliene, care au negat orice implicare în acest scandal. Benjamin Netanyahu nu este suspect în acest caz de corupţie.