DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel mai bătrân primar din Franţa, în vârstă de 97 de ani, aspiră la un nou mandat de şase ani la alegerile de luna viitoare, a relatat luni canalul public FranceInfo, citat de dpa, potrivit agerpres.

„Mai am încă lucruri de făcut”, a declarat Marcel Berthome, primar în Saint Seurin sur l’Isle, pentru FranceInfo. „Sunt noi provocări de luat în considerare”, a adăugat el.


Citeşte şi: Atacatorul din Londra de-abia fusese eliberat din închisoare

Berthome a fost reales în 2014 ca primar al satului din apropiere de Bordeaux, care număra 3.160 de suflete în 2016 potrivit statisticilor oficiale.

Dar la alegerile locale din martie în acest an, doi membri ai listei sale de stânga de la ultimul scrutin intenţionează să candideze împotriva lui, a relatat FranceInfo.

Citeşte şi: UE îşi prezintă planul de negociere cu Londra

Însă primarul căruia îi expiră mandatul a respins cu indignare orice sugestie că vârsta lui l-ar putea împiedica să candideze: „Poţi fi un om remarcabil la 98 de ani şi mai sunt alţii care pot fi proşti la 20”, a declarat el, citat de FranceInfo.

Alegerile pentru consiliile locale în sate şi oraşe urmează să aibă loc în toată Franţa la 15 şi 22 martie. Partidul centrist al preşedintelui Emmanuel Macron speră să prindă rădăcini la nivel local pentru prima dată de la înfiinţarea sa în 2016, dar riscă să câştige doar câteva sau chiar niciunul dintre marile oraşe.