DISTRIBUIȚI

Arabia Saudită a suspendat duminică zborurile internaţionale şi accesul pe teritoriul său prin punctele de trecere terestră şi prin porturi pentru cel puţin o săptămână, ca urmare a apariţiei unei noi tulpini a coronavirusului în Regatul Unit, notează AFP, potrivit agerpres.

Regatul saudit „suspendă toate zborurile sale internaţionale – nu şi pentru cazurile excepţionale – pentru o perioadă de o săptămână care poate fi prelungită suplimentar cu o săptămână”, a raportat agenţia oficială de presă saudită, SPA, citând Ministerul de Interne.


Citește și : Magdalena Andersson, prima femeie în fruntea Comitetului Financiar şi Monetar al FMI

„Intrarea în regat pe cale terestră sau prin porturile maritime va fi, de asemenea, suspendată pentru o săptămână, cu o prelungire suplimentară posibilă de o săptămână”, a adăugat agenţia.

Aceste măsuri nu se aplică avioanelor efectuând zboruri internaţionale care sunt în prezent în Arabia Saudită şi care vor fi autorizate să plece, potrivit SPA.

Pe de altă parte, toţi pasagerii care au venit cu începere de la 8 decembrie din Europa sau din altă regiune a lumii unde a fost semnalată noua variantă a coronavirusului vor trebui să se izoleze pentru două săptămâni.

Arabia Saudită a început joi o vastă campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Regatul a anunţat marţi o campanie de vaccinare masivă în trei etape.

Citește și : Pentru a stopa răspândirea COVID-19, femeile și bărbații din Panama vor face cumpărături în zile diferite

Prima are în vedere persoanele de peste 65 de ani, angajaţii din sănătate şi persoanele care suferă de boli cronice. A doua etapă vizează rezidenţii de peste 50 de ani, iar în etapa finală, a treia, vaccinul va deveni disponibil pentru restul populaţiei.

Arabia Saudită, ţara arabă de la Golful Persic cea mai populată (aproximativ 34 de milioane de locuitori), a raportat peste 361.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care peste 6.000 au fost mortale.