DISTRIBUIȚI
AFP

Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au promis împreună 500 de milioane de dolari pentru a acoperi penuria de alimente în Yemenul răvăşit de război, unde ONU a atras atenţia în repetate rânduri asupra riscului de foamete, relatează dpa, potrivit agerpres.

Banii „vor ajuta 10-12 milioane de yemeniţi” şi vor acoperi „nevoile umanitare în sectorul alimentar şi nutriţional prim intermediul Naţiunilor Unite şi al organizaţiilor internaţionale, regionale şi locale”, a spus, într-o conferinţă de presă, Abdullah al-Rabeeah, supervizor general al Centrului pentru ajutor umanitar şi asistenţă al regelui Salman (KSRelief).


Citeşte şi: Un tren de navetişti a deraiat în Spania. Cel puţin un om a murit! – FOTO/VIDEO

Arabia Saudită şi EAU se află în fruntea unei coaliţii sunnite care a început din martie 2015 o campanie aeriană împotriva rebelilor houthi în Yemen.

Coaliţia, care a fost acuzată în mod repetat pentru decese în rândul civililor, a fost formată la câteva luni după ce rebelii houthi, sprijiniţi de Iran, au preluat controlul asupra capitalei Sanaa şi asupra altor părţi din Yemen la sfârşitul lui 2014.

ONU consideră că Yemenul trece prin cea mai gravă criză umanitară din lume.

Citeşte şi: 2 morţi şi 4 dispăruţi după ce o alunecare de teren a surpat un drum din Portugalia

În martie 2017, experţii umanitari au evaluat că 6,8 milioane de yemeniţi se confruntă cu o urgenţă alimentară, cu subnutriţie acută şi o rată de deceselor în creştere, la doar un pas de foamete gravă.

La începutul lunii, Programul Alimentar Mondial al ONU a spus că îşi sporeşte distribuţia de alimente către 14 milioane de persoane, de la 8 milioane, adăugând că foametea ar putea lovi Yemenul în şase luni dacă nu se vor schimba condiţiile din prezent.